Sposób przygotowania:
Pizza domowa z pieczarkami i serem
Ciasto: Drożdże zalewamy letnim mlekiem, dodajemy cukier, mieszamy i czekamy aż urosną (ok 10-15 min). Do maki z solą wlewamy drożdże i zagniatamy. Następnie rozwałkowujemy i układamy na blachę.
Farsz: Kiełbaskę kroimy w kosteczkę i smażymy na patelni. Następnie dodajemy cebulę i rumienimy na złoty kolor. Pieczarki obieramy, drobno kroimy i smażymy razem z kiełbaska i cebulą. Tak przygotowany farsz nakładamy na ciasto. Następnie posypujemy starty ser na farsz i pieczemy w piekarniku.
Po upieczeniu polewamy ketchupem.
Farsz: Kiełbaskę kroimy w kosteczkę i smażymy na patelni. Następnie dodajemy cebulę i rumienimy na złoty kolor. Pieczarki obieramy, drobno kroimy i smażymy razem z kiełbaska i cebulą. Tak przygotowany farsz nakładamy na ciasto. Następnie posypujemy starty ser na farsz i pieczemy w piekarniku.
Po upieczeniu polewamy ketchupem.
msewka
Mniam! Już czuję jak pachnie!