Sposób przygotowania:
Pizza dwa smaki - z wiejską kiełbasą i brukselką
Blachę o wymiarach 30x40 cm posmarować tłuszczem. Wyrośnięte ciasto rozciągnąć palcami na powierzchni blaszki. Cebulę obrać, pokroić w drobna kostkę i zeszklić na łyżce oleju. Kiełbasę i oliwki pokroić w plasterki. Każdą brukselkę pokroić na cztery części. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni z termoobiegiem. Ciasto posmarować ketchupem, rozsypać na nim cebulkę i oprószyć przyprawą do pizzy po sycylijsku. Jedną część obłożyć kiełbasą wiejską i brukselką. Drugą część obłożyć plasterkami pepperoni i oliwkami. Całość posypać startym serem. Piec 15-20 minut.
zbysiowa
misia5
edytaha
reanja
edytaha
Nie jesteś w tym osamotniona Reniu :)