ONY_za_kare

ONY_za_kare

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 219]

Pizza po wiejsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Smaczna domowa pizza z kiełbasą i ogórkiem kiszonym

Pizza po wiejsku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pizza po wiejsku

 

  • 2 pętka kiełbasy dolnośląskiej
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • ogórek kiszony
  • 1/4 sztuki papryka
  • 75 g sera zółtego
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka oregano

 

  • Składniki na ciasto
  • 3/4 szklanki wody
  • 10 g drożdży świeżych
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 szczypta soli
  • 300 g mąki pszennej
  • 1,5 łyżki oliwy

 

Sposób przygotowania:

Pizza po wiejsku
W ciepłej wodzie należy rozpuścić drożdże i cukier. Rozczyn z drożdży wlewamy do pojemnika maszyny do pieczenia chleba. Dodajemy sól, mąkę i oliwę. Ustawiamy program do wyrabiania ciasta. U mnie trwa on około półtorej godziny. Po tym czasie ciasto wyjmujemy z pojemnika, palce lekko smarujemy olejem i rozciągamy je na blaszce do pieczenia. Na ciasto wykładamy przecier pomidorowy i rozsmarowujemy. Przygotowujemy resztę składników na pizzę. Kiełbasę należy pokroić w plasterki i równomiernie rozłożyć na cieście. Czosnek i cebulę obieramy z łupinek i kroimy drobno. Posypujemy równomiernie ciasto. Ogórka osączmy i kroimy w cienkie plastry. Z papryki wycinamy gniazdo nasienne i myjemy. Kroimy w paski i posypujemy pizzę. Całość przyprószamy oregano.Ser trzemy na dużych oczkach tarki warzywnej i posypujemy nim pizzę. Pizzę pieczemy przez około 20minut w temperaturze 200stopni C do momentu aż się zrobi rumiana.
Pizza po wiejsku
W ciepłej wodzie należy rozpuścić drożdże i cukier Rozczyn z drożdży wlewamy do pojemnika maszyny do pieczenia chleba Dodajemy sól mąkę i oliwę Ustawiamy program do wyrabiania ciasta U mnie trwa on około półtorej godziny
Pizza po wiejsku
Po tym czasie ciasto wyjmujemy z pojemnika palce lekko smarujemy olejem i rozciągamy je na blaszce do pieczenia Na ciasto wykładamy przecier pomidorowy i rozsmarowujemy
Pizza po wiejsku
Przygotowujemy resztę składników na pizzę Kiełbasę należy pokroić w plasterki i równomiernie rozłożyć na cieście Czosnek i cebulę obieramy z łupinek i kroimy drobno Posypujemy równomiernie ciasto Ogórka osączmy i kroimy w cienkie plastry Z papryki wycinamy gniazdo nasienne i myjemy Kroimy w paski i
Pizza po wiejsku
Ser tarkujemy na dużych oczkach tarki warzywnej i posypujemy nim pizzę