Sposób przygotowania:
Pizza po wiejsku
W ciepłej wodzie należy rozpuścić drożdże i cukier. Rozczyn z drożdży wlewamy do pojemnika maszyny do pieczenia chleba. Dodajemy sól, mąkę i oliwę. Ustawiamy program do wyrabiania ciasta. U mnie trwa on około półtorej godziny. Po tym czasie ciasto wyjmujemy z pojemnika, palce lekko smarujemy olejem i rozciągamy je na blaszce do pieczenia. Na ciasto wykładamy przecier pomidorowy i rozsmarowujemy. Przygotowujemy resztę składników na pizzę. Kiełbasę należy pokroić w plasterki i równomiernie rozłożyć na cieście. Czosnek i cebulę obieramy z łupinek i kroimy drobno. Posypujemy równomiernie ciasto. Ogórka osączmy i kroimy w cienkie plastry. Z papryki wycinamy gniazdo nasienne i myjemy. Kroimy w paski i posypujemy pizzę. Całość przyprószamy oregano.Ser trzemy na dużych oczkach tarki warzywnej i posypujemy nim pizzę. Pizzę pieczemy przez około 20minut w temperaturze 200stopni C do momentu aż się zrobi rumiana.