Sposób przygotowania:
Pizza karaibska.
Ciasto na pizzę wymieszać z1/2 szklanki wody i zagnieść ręcznie.Podzielić na cztery porcje i zrobić mały placuszek o śr.12-14 cm,każdy posmarować 2 łyżkami sosu curry.Osączyć z oliwy
tuńczyka,pokroić dymkę,posiekać pomidory.Chilli rozciąć,usunąć
nasionka,strączek posiekać drobno.Plastry z ananasa pokroić na
trzy kawałki.Każdy z placuszków przykryć kawałkami tuńczyka,a-
-nanasa,dymki,pomidorów i dymki,posypać startą mozarellą i plas-
-terkami chilli.Pizze ułożyć na blasze przykrytej pergaminem i wst-
-awić do nagrzanego piekarnika.Piec z 15-20 min. w temp.200 st.C.Posypać płatkami kokosa,podawać.
tuńczyka,pokroić dymkę,posiekać pomidory.Chilli rozciąć,usunąć
nasionka,strączek posiekać drobno.Plastry z ananasa pokroić na
trzy kawałki.Każdy z placuszków przykryć kawałkami tuńczyka,a-
-nanasa,dymki,pomidorów i dymki,posypać startą mozarellą i plas-
-terkami chilli.Pizze ułożyć na blasze przykrytej pergaminem i wst-
-awić do nagrzanego piekarnika.Piec z 15-20 min. w temp.200 st.C.Posypać płatkami kokosa,podawać.