Sposób przygotowania:
Pizza makaronowa z pieczarkami i szpinakiem
Makaron gotuję w osolonej wodzie tak by był lekko twardy. Odcedzam. Pieczarki myję a nastepnie kroję w plastry. Cebulę obieram i drobno sieka.. W garnku rozgrzewam olej dodaję pieczarki i cebulę, doprawiam solą i pieprzem. Smażę na rumiano. Dodaję umyty szpinak.
Coś mieszam i smażę jeszcze kilka sekund. Do odcedzonego makaronu dodaję przecier pomidorowy oraz czosnek, sól i pieprz.
Dodaję tarty ser ok 2 łyżki. Mieszam.
Silikonową foremkę smaruję masłem a następnie przekladam makaron. Lekko dociskam łyżka i wyrównuje. Pieczarki ze szpibakiem kładę na wierzch, wyrównuje.
Górę posypuję serem żółtym. Piekę ok 30 min w 180 stopniach.
Coś mieszam i smażę jeszcze kilka sekund. Do odcedzonego makaronu dodaję przecier pomidorowy oraz czosnek, sól i pieprz.
Dodaję tarty ser ok 2 łyżki. Mieszam.
Silikonową foremkę smaruję masłem a następnie przekladam makaron. Lekko dociskam łyżka i wyrównuje. Pieczarki ze szpibakiem kładę na wierzch, wyrównuje.
Górę posypuję serem żółtym. Piekę ok 30 min w 180 stopniach.