2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1460]

Pizza Margherita 5

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Najpopularniejsza wersja domowej pizzy

Pizza Margherita 5 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pizza Margherita 5

 

  • Ciasto wg przepisu podstawowego; https://gotujmy.pl/ciasto-pizza-przepis-podstawowy,przepisy,182003.html

 

Sposób przygotowania:

Pizza Margherita 5
Ciasto przyrządzić wg przepisu podstawowego,zostawić do wyrośnięcia ,blaszkę do pizzy o średnicy 32 cm posmarować olejem ,ciasto rozwałkować na placek gr 2 cm wylepić formę ciastem,posmarować ketchupem posypać tartym serem na to ułożyć umyte pokrojone na plastry pieczarki na to również pokrojoną salami lub żywiecką,cebulkę zeszklić na 1 łyżce oliwy ułożyć na cieście na to pokrojone w pół plastry pomidory ,posypać ziołami ewentualnie dosolić wg uznania,na wierzch położyć resztę startego sera żółtego i piec w piekarniku w temp 170* przez 20 min. Podawać od razu po wyjęciu z piekarnika
Pizza Margherita 5
tutaj widzimy wylepioną blaszkę ciastem
Pizza Margherita 5
ciasto smarujemy ketchupem sypiemy połową tartego sera
Pizza Margherita 5
następnie kładziemy żywiecką i na to pomidory
Pizza Margherita 5
na zdjęciu składniki do nadziewania pizzy