Sposób przygotowania:
Pizza na bogatoSposób przygotowania
Drożdże pokruszyć, wymieszać z cukrem, dodać kilka łyżek ciepłej wody i mąki, przykryć ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Do drugiej miski przesiać pozostałą mąkę, dodać pozostałe składniki, wyrośnięty rozczyn i dokładnie wyrobić. Z ciasta uformować pizzę, ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu na około 20 minut.
ETAP 2:
Na patelni rozgrzać olej zeszklić posiekaną cebulę, wsypać pokrojoną w pół krążki cukinię i w kostkę paprykę, podsmażyć
ETAP 3:
Pod koniec wsypać umyte i posiekane pieczarki, smażyć do odparowania płynu. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
ETAP 4:
Wyrośnięte ciasto posmarować ketchupem i posypać odrobiną żółtego, startego sera, wyłożyć przygotowane warzywa z pieczarkami.
ETAP 5:
Na wierzchu ułożyć pokrojoną w plasterki kiełbasę z szynki, posypać pozostałym startym na tarce serem.
ETAP 6:
Piekarnik nagrzać do 200 stopni, włożyć blaszkę z pizzą i piec około 15-20minut.