Sposób przygotowania:
Pizza na cienkim cieście
1. Mąkę wysypać na stolnicę. Zrobić małe zagłębienie i dodać sól oraz olej. Porcjami dolewać wodę i zagnieść ciasto. Rozwałkować na placek o grubości ok. 3 milimetry.
2. Szynkę pokroić w paseczki. Ser zetrzeć na tarce. Pieczarki umyć, obrać i pokroić w plasterki. Rozłożyć na ciasto ser, następnie szynkę i pieczarki. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 5-6 minut. Po wyjęci posypać rukolą.
3. W czasie pieczenia przygotować sos czosnkowy: czosnek obrać i rozgnieść, dodać śmietanę i koperek. Dokładnie wymieszać.
2. Szynkę pokroić w paseczki. Ser zetrzeć na tarce. Pieczarki umyć, obrać i pokroić w plasterki. Rozłożyć na ciasto ser, następnie szynkę i pieczarki. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 5-6 minut. Po wyjęci posypać rukolą.
3. W czasie pieczenia przygotować sos czosnkowy: czosnek obrać i rozgnieść, dodać śmietanę i koperek. Dokładnie wymieszać.
Magdalena88