VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Pizza z mielonym mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 28

Pyszna pizza na cieście z dodatkiem razowej mąki i lubczyku. Do tego farsz z mielonego mięsa, papryki i pomidora. Polecam taką odmianę tradycyjnej pizzy.

Pizza z mielonym mięsem

Składniki:

Pizza z mielonym mięsem

 

Sposób przygotowania:

Pizza z mielonym mięsem

ETAP 1:

Pizza z mielonym mięsem
Przygotowanie ciasta drożdżowego na spód pizzy

Suche produkty na ciasto mieszamy ze sobą. Dolewamy olej i rozpuszczone z letniej wodzie drożdże. Wyrabiamy gładkie, jednolite ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia na 40 minut.

Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto na kształt pizzy.

ETAP 2:

Pizza z mielonym mięsem
Przygotowanie mięsnego farszu do pizzy

Cebulę, czerwoną paprykę oraz pomidora kroimy w kosteczkę. Wszystko przesmażamy na patelni. Dokładamy mielone mięso. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką czerwoną papryką oraz oregano.

Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach.

ETAP 3:

Pizza z mielonym mięsem
Gotowe ciasto oraz warstwy nadzienia na pizzy

Połową sera obsypujemy spód ciasta. Następnie wykładamy mięsny farsz, pokrojone w półplasterki pieczarki i resztę sera. Pizzę zapiekamy w 210*C przez 15 minut.


Tagi:

pizza