Sposób przygotowania:
Pizza na cienkim cieście
Do miski wsypać mąkę. Z wody, drożdży, cukru i soli zrobić zaczyn. Dodać go do mąki i wlac 2 łyżki oleju oraz wsypać pół łyżeczki ziół prowansalskich. Zagnieść ciasto. Uformować kule i odstawić w ciepłe miejsce pod przykryciem na 30 minut. Blachę posypać maka. W międzyczasie robimy sos. Mieszamy przecier pomidorowy z solą pieprzem i ziołami prowansalskimi. Pieczarki obieramy, kroimy w plastry i podsmażamy na oleju.
Cebulę kroimy , paprykę też oraz kiełbasę w plastry. Ciasto rozciągamy na blaszce, smarujemy sosem i ukladamy składniki. Na wierzch kładziemy ser żółty i posypujemy bazylią i oregano (ja użyłam świeże). Piekarnik nagrzać do 200 stopni i piec około 20 minut.
Cebulę kroimy , paprykę też oraz kiełbasę w plastry. Ciasto rozciągamy na blaszce, smarujemy sosem i ukladamy składniki. Na wierzch kładziemy ser żółty i posypujemy bazylią i oregano (ja użyłam świeże). Piekarnik nagrzać do 200 stopni i piec około 20 minut.