Sposób przygotowania:
Pizza z pomidoramiETAP 1:
Do miski wlewamy letnią wodę i rozpuszczamy w niej drożdże, mieszamy z sola i cukrem.
Dodajemy mąkę pszenną i wyrabiamy jednolite ciasto.
Pozostawiamy na pól godzinki w ciepłym miejscu aby podwoiło swoją objętość.
ETAP 2:
Wyrośnięte ciasto dzielimy na pół i cienko rozwałkowujemy.
Keczup mieszamy z koncentratem pomidorowym i przyprawiamy ziołami i bazylią.
Tak przygotowanym sosem smarujemy placki.
ETAP 3:
Na plackach z sosem układamy pieczarki oraz salami pokrojone w plasterki.
ETAP 4:
Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy placki a na samym wierzchu układamy pokrojone w plasterki pomidory śliwkowe.
Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni i pieczemy przez 20 minut.