Sposób przygotowania:
Domowa pizza na cieście czosnkowym
Mąkę przesiewamy na sicie. Obrany czosnek przeciskamy przez praskę i dajemy do mąki. Wodę delikatnie podgrzewamy. Do podgrzanej wody dajemy rozkruszone drożdże, olej, sól. Wyrabiamy ciasto na jednolitą masę, przykrywamy ściereczką i odstawiamy aż wyrośnie na ok.40 min. Wyrośnięte ciasto dajemy na wysmarowaną blaszkę i smarujemy ketchupem.Szynkę kroimy w plasterki. Paprykę w kostkę. Cebulkę w piórka. Pieczarki w talarki. Szczypiorek siekamy. Rozkładamy szynkę pokrojoną w plasterki i pozostałe składniki. Posypujemy przyprawą do pizzy. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp.200 stopni ok.15 min. Później nakładamy ser i dalej pieczemy ok.10 min.