Sposób przygotowania:
Pizza na kruchym spodzie
CIASTO:
Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Mleko wymieszać z olejem i dodać do mąki. Szybko wyrobić ciasto. Schłodzić je w lodówce około 30 minut. Rozwałować, ułożyć na blasze i ponakłuwać widelcem. Wstawić do gorącego piekarnika i podpiec 10-15 minut.
NADZIENIE:
Pieczarki umyć. Oczyścić, pokroić, podsmażyć z drobno pokrojoną cebulą, przyprawić do smaku solą i pieprzem.Nadzienie ułożyć nad podpieczonym cieście. Polać sosem ketchupem i posypać utartym żółtym serem. Piec około 20 minut w średnio nagrzanym piekarniku. Do czasu roztopienia sera.
Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Mleko wymieszać z olejem i dodać do mąki. Szybko wyrobić ciasto. Schłodzić je w lodówce około 30 minut. Rozwałować, ułożyć na blasze i ponakłuwać widelcem. Wstawić do gorącego piekarnika i podpiec 10-15 minut.
NADZIENIE:
Pieczarki umyć. Oczyścić, pokroić, podsmażyć z drobno pokrojoną cebulą, przyprawić do smaku solą i pieprzem.Nadzienie ułożyć nad podpieczonym cieście. Polać sosem ketchupem i posypać utartym żółtym serem. Piec około 20 minut w średnio nagrzanym piekarniku. Do czasu roztopienia sera.