Sposób przygotowania:
Pizza na razowym cieście
Drożdże wymieszać z cukrem, ciepłą wodą i mlekiem. Mąki wsypać do miski, wymieszać z solą, dodać oliwę, połączyć z drożdżami, wyrobić, przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu na 20 minut. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na deskę i uformować pizzę. Włożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, odłożyć na 15 minut. Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekaną cebulę, dodać pokrojone pieczarki, podsmażyć, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać. Ciasto posmarować ketchupem, posypać połową żółtego sera, wyłożyć przestudzone pieczarki. Posypać pokrojonym w kostkę baleronem i serem pleśniowym. Pizzę włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec około 15 minut. Pod koniec posypać pozostałym serem i powtórnie na 2-3 minuty włożyć do piekarnika.