Sposób przygotowania:
Pizza na włoskim cieście
Ciasto: Drożdże, cukier i letnią wodą połączyć i zostawić na 15 minut pod przykryciem. Mąkę przesiewamy, łączymy z solą i oliwą. Następnie stopniowo dodajemy drożdże. wyrabiamy ciasto 3-4 minuty. Ciasto formujemy w kulę, wkładamy do suchej miski i zostawiamy w cieple przykryte ścierką na około 40-60 minut. Ciasto rozwałkować, nakłuwać gęsto widelcem. Posmarować sosem i ułożyć ulubione dodatki. Piec około 12-15 minut w 230 stopniach C. Sos pomidorowy: Cebule i czosnek obrać z łupinek i posiekać. W garnku podgrzać oliwę i zeszklić na niej cebule z czosnkiem. Dodać pomidory z puszki i przecier pomidorowy. Gotować około 5 minut. Zmiksować blenderem na gładko. Doprawić do smaku przyprawami.
zewa
kloruś
pozdrawiam serdecznie
zewa
:)