Sposób przygotowania:
Pizza z boczkiem, pomidorem i serem
Chrupkie pieczywo zmiksować w rozdrabniaczu. Do miski wsypać obie mąki i zmiksowane pieczywo, dodać sól i wymieszać. Drożdże rozetrzeć z cukrem, dolać mleko i olej i wymieszać. Płynne składniki wlać do suchych i wyrobić ciasto. Potem lekko je oprószyć mąką i odstawić do wyrośnięcia. Gdy podrośnie ponownie je wyrobić, podzielić na 3 części i każdą rozciągnąć na talerzach ceramicznych o średnicy 35 cm wysmarowanych olejem. Ciasto posmarować sosem. Pomidora umyć, pokroić na plastry i rozłożyć na przemian na cieście z boczkiem. Posypać ziołami włoskimi, solą i pieprzem cayenne. Na koniec posypać startym serem, kukurydzą i jeszcze trochę posypać przyprawami. Pizzę piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut. Po upieczeniu pokroić i polać ketchupem.