Sposób przygotowania:
Pizza z owocami morza
Ciasto: Wodę podgrzać. Zalać drożdże ciepłą (nie gorącą!) wodą. Dodać cukier i wymieszać. Do miksera wkładamy mąkę, sól, oliwę. Następnie stopniowo dodajemy drożdże. wyrabiamy ciasto 3-4 minuty. Ciasto formujemy w kulę, wkładamy do suchej miski i zostawiamy w cieple przykryte ścierką na około 40-60 minut. Ciasto dzielimy na dwie części. Rozwałkowujemy cienko i gęsto nakłuwamy widelcem. Kładziemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Suszone pomidory miksujemy na gładką masę, którą smarujemy ciasto. Krewetki obieramy i myjemy. Układamy na pizzy razem z małżami i pokrojonymi wpół oliwkami. Posypujemy oregano i startym serem. Pieczemy w 230 stopniach C przez 10-12 stopni C.