Sposób przygotowania:
Pizza na zakwasie
Do ciepłej wody wrzucić drożdże i cukier, wymieszać, wrzucić zakwas i ponownie zamieszać. mąkę wymieszać z solą, wlać zaczyn i olej, zagnieść jednolite ciasto. Odstawić do wyrośnięcia na 2 godziny. Po tym czasie ciasto wyjąć na stolnicę, zagnieść i rozwałkować. Wyłożyć blachę do pieczenia (duża od piekarnika). Posmarować keczupem pikantnym, posypać ziołami i odstawić do piekarnika (z włączoną lampką) na 30-40 minut do wyrośnięcia.W tym czasie przygotować dodatki. Cebulkę przekroić na 4 a następnie w cienkie plasterki. Paprykę oczyścić i pokroić w kostkę. Parówki i kabanosy pokroić w plasterki a kukurydze osączyć z zalewy. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na wyrośnięte ciasto wyłożyć dodatki, posypać serem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec 25-30 minut.Podawać z lekką sałatą oraz keczupem i sosem czosnkowym wg uznania