PaniMISIOWA

PaniMISIOWA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Pizza pełnoziarnista z ogórkiem konserwowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ciasto można zamrozić w małych porcjach i wtedy w razie potrzeby przygotowujemy obiad na szybko ze składnikami, które mamy w lodówce.

Pizza pełnoziarnista z ogórkiem konserwowym Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pizza pełnoziarnista z ogórkiem konserwowym

 

 

  • ketchup
  • przyprawa do pizzy
  • czosnek granulowany
  • ser żółty
  • szynka konserwowa
  • ogórki konserwowe

Sposób przygotowania:

Pizza pełnoziarnista z ogórkiem konserwowym
Do miski wsypujemy mąkę. Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie i wlewamy do mąki. Dodajemy sól, oliwę i wyrabiamy ciasto. Następnie przykrywamy je ściereczką i pozostawiamy w ciepłym miejscu na godzinę do wyrośnięcia. Następnie z ciasta formujemy palcami cienkie placki. Każdy placek smarujemy ketchupem, posypujemy przyprawą do pizzy i czosnkiem granulowanym, a następnie równomiernie rozprowadzamy. Pizzę posypujemy startym żółtym serem, pokrojoną w kostkę szynką i plasterkami ogórka konserwowego. Pieczemy 12 minut w temperaturze 200st (termoobieg).
Pizza pełnoziarnista z ogórkiem konserwowym
Etap 1 Jeszcze tylko pieczenie około 12 minut.