Sposób przygotowania:
Pizza peperoni na cienkim cieście
Cebulę obrałam, pokroiłam w kostkę i zeszkliłam na rozgrzanym oleju. Lekko ją posoliłam, a pod koniec podlałam odrobiną wody, żeby dobrze zmiękła. Smażyłam jeszcze chwilę, żeby woda odparowała. Pomidora na czubku nacięłam na krzyż, sparzyłam wrzącą wodą i obrałam ze skórki. Przekroiłam na pół, a następnie pokroiłam w cienkie plasterki.
Paprykę umyłam, odkroiłam z niej ćwiartkę, usunęłam białe włókna i pokroiłam w drobną kostkę. Ser kupiłam już starty, więc nie musiałam nic z nim robić. Ciasto rozwałkowałam cienko na podsypanym mąką blacie. Przełożyłam je na wysmarowaną masłem blaszkę o wymiarach 40x26 cm.
Wierzch ciasta posmarowałam ketchupem i obsypałam przyprawą do pizzy. Na to równomiernie rozsypałam zeszkloną cebulę, rozłożyłam plasterki pomidora, salami i kosteczki papryki. Na koniec posypałam startym żółtym serem. Odstawiłam na bok do czasu nagrzania piekarnika. Piekłam 13-14 minut w temperaturze 200 stopni z termo obiegiem.
Paprykę umyłam, odkroiłam z niej ćwiartkę, usunęłam białe włókna i pokroiłam w drobną kostkę. Ser kupiłam już starty, więc nie musiałam nic z nim robić. Ciasto rozwałkowałam cienko na podsypanym mąką blacie. Przełożyłam je na wysmarowaną masłem blaszkę o wymiarach 40x26 cm.
Wierzch ciasta posmarowałam ketchupem i obsypałam przyprawą do pizzy. Na to równomiernie rozsypałam zeszkloną cebulę, rozłożyłam plasterki pomidora, salami i kosteczki papryki. Na koniec posypałam startym żółtym serem. Odstawiłam na bok do czasu nagrzania piekarnika. Piekłam 13-14 minut w temperaturze 200 stopni z termo obiegiem.
-Natka-
edytaha
Też się sobie dziwię jaka jestem okrutna :) Nie ma sprawy Natko, kawałek na Ciebie czeka :)))