BSz

BSz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 225]

Pizza tostowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Niecodzienna wersja pizzy,którą szybko zrobimy.

Pizza tostowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pizza tostowa

 

Sposób przygotowania:

Pizza tostowa
Kromkami chleba tostowego wykładamy dno blaszki do pieczenia, uprzednio smarując masłem lub olejem. Tosty smarujemy ketchupem.  Bakłażana myjemy, kroimy w plastry, solimy aby wypłynęła goryczka, odsączamy na ręczniku papierowym. Potem go smażymy.pieczarki myjemy, drobno kroimy, smażymy na tłuszczu po bakłażanie. Pomidory również myjemy i kroimy. Na tosty wykładamy pieczarki, na pieczarki pomidory,a na pomidory bakłażana z cebulką, posypujemy solą czosnkową. Wierzch posypujemy startym serem i pieczemy w 180 stopniach C około 15 minut, aż ser się roztopi.
Pizza tostowa
bakłażana kroimy w talarki,posypujemy solą.
Pizza tostowa
Pieczarki przed usmażeniem myjemy i drobno kroimy.
Pizza tostowa
duże pomidory kroimy w plasterki,małe kroimy na pół.
Pizza tostowa
Chleb tostowy wykładamy na blaszkę,którą smarujemy masłem.