Sposób przygotowania:
Pizza trojaczki z cebulą i pomidorami
Wsypujemy mąkę do miski, robimy dołek. Wlewamy w dołek połowę serwatki,dodajemy rozkruszone drożdże, dodajemy łyżeczkę cukru - mieszamy. Pozostawiamy na 15 minut do chwili, aż drożdże ruszą. Dodajemy pozostałe składniki ciasta i wyrabiamy gładkie ciasto. Pozostawiamy je na pół godziny do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Obieramy cebulę, ścieramy ją w cieniutkie plasterki na tarce do ogórków. Kroimy pomidory w plastry. Wyrośnięte ciasto wyrabiamy ponownie, odrywamy kulki po czym rozwałkowujemy je na grubość 1 cm . Na jednej blaszce układamy po trzy placuszki obok siebie. Posypujemy je ziołami, układamy na środku każdego placuszka warstwę cebuli, przykrywamy ją plastrami pomidorów. Posypujemy wszystko serem. Odstawiamy na 15 minut, aż ciasto lekko podrośnie. Pieczemy na złoty kolor w nagrzanym do 190 st. C piekarniku. Przed podaniem dekorujemy listkami bazylii.