Sposób przygotowania:
Pizza w krążkach.
Ze składników zagniatamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia. Jak podwoi swoją objętość jest gotowe do dalszej obróbki. Znów polecam ciasto z dodatkiem twarogu a nie tłuszczu. Kto nie próbował polecam. Ciasto dłużej zachowuje świeżość, jest lekkie i puszyste. Dodatki kroimy dość drobno, duże mogą nam sprawiać trudności w rolowaniu ciasta. Wyrośnięte ciasto wałkujemy na cienki placek, następnie smarujemy sosem i nakładamy dodatki. Zwijamy ciasno rulon, który następnie kroimy na 2 - 3 cm plastry. Te zaś układamy na płasko w blaszce wyłożonej papierem. Jeszcze odstawiamy na jakieś 15 min aby podrosło. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika nie więcej niż 180 stopni i pieczemy 25 min. Już po wyłączeniu piekarnika przykrywamy serem, wystarczy moment aby się tylko rozpuścił.