Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Pizza z kiełbasą i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pizza pieczona na rozgrzanym kamieniu jest bardzo miękka, nie wysuszona i wilgotna. Po prostu rewelacyjna.

Pizza z kiełbasą i warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pizza z kiełbasą i warzywami

 

 

Sposób przygotowania:

Pizza z kiełbasą i warzywami
Drożdże pokruszyć, wymieszać z cukrem, wlać ciepłe mleko, wsypać pół szklanki mąki, zamieszać, przykryć i odłożyć do wyrośnięcia. Do wyrośniętego rozczynu dodać resztę mąki, sól, olej i wyrabiać ciasto przez 5 minut. Przykryć i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Brokuł umyć i blanszować w lekko osolonej wodzie. Pieczarki, kiełbasę bez osłonki i cebulę pokroić w krążki. W między czasie do piekarnika włożyć kamień do pieczenia pizzy, nagrzewać w temp 250 stopni przez 10 minut. Wyrośnięte ciasto rozwałkować, ułożyć na posypanej mąką desce, posmarować ketchupem, posypać ziołami i żółtym serem. Na wierzch ułożyć pozostałe przygotowane składniki. Pizzę zsunąć z deski na rozgrzany kamień i włożyć z powrotem do piekarnika na 7-8 minut.
Pizza z kiełbasą i warzywami
Z mleka cukru drożdży i pół szklanki mąki zrobić rozczyn
Pizza z kiełbasą i warzywami
Do wyrośniętego rozczynu dodać pozostałe składniki wyrabiać przez 5 minut
Pizza z kiełbasą i warzywami
Wyrośnięte ciasto rozwałkować posmarować kechupem posypać ziołami i serem
Pizza z kiełbasą i warzywami
Na wierzch ułożyć pozostałe przygotowane składniki