Sposób przygotowania:
Pizza z kiełbasą i warzywami
Drożdże pokruszyć, wymieszać z cukrem, wlać ciepłe mleko, wsypać pół szklanki mąki, zamieszać, przykryć i odłożyć do wyrośnięcia. Do wyrośniętego rozczynu dodać resztę mąki, sól, olej i wyrabiać ciasto przez 5 minut. Przykryć i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Brokuł umyć i blanszować w lekko osolonej wodzie. Pieczarki, kiełbasę bez osłonki i cebulę pokroić w krążki. W między czasie do piekarnika włożyć kamień do pieczenia pizzy, nagrzewać w temp 250 stopni przez 10 minut. Wyrośnięte ciasto rozwałkować, ułożyć na posypanej mąką desce, posmarować ketchupem, posypać ziołami i żółtym serem. Na wierzch ułożyć pozostałe przygotowane składniki. Pizzę zsunąć z deski na rozgrzany kamień i włożyć z powrotem do piekarnika na 7-8 minut.