Sposób przygotowania:
Domowa pizza z brokułem
Drożdże rozpuszczamy z cukrem. do miski wsypujemy mąkę, dodajemy sól, rozpuszczone drożdże, mleko, wodę oraz olej - zagniatamy jednolite ciasto. Brytfankę o tradycyjnych wymiarach delikatnie smarujemy olejem i rękami wykładamy ciasto (nie wałkowałem). Ciasto należy posmarować sosem słodko - kwaśnym wedle uznania, ja dałem ok. 5 łyżek. Ciasto wkładamy na 15 minut do piekarnika (nie podam temperatury, bo piekłem w takim starym na prąd). w tym czasie przygotowujemy reszte składników Cebulę kroimy w piórka, czosnek siekamy, a oczyszczone maślaki na 4 części i całość przesmażamy na niewielkiej ilości oleju, pod koniec smażenia dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i doprawiamy. W tym samym czasie przez 3 minuty obgotowujemy małe kawałki brokuła. na upieczone ciasto układamy usmażone grzyby z kiełbasą, całość posypujemy kukurydzą, startym żółtym serem, obgotowanym i odcedzonym brokułem oraz pokrojoną w kostkę cebulę. wszystko wstawiamy do piekarnika na 8-10 minut. Jemy na gorąco z ketchupem lub sosem czosnkowym