Sposób przygotowania:
Pizza z kiełbasą i pieczarkami
Drożdże rozetrzeć z cukrem, wymieszać z połową ciepłej wody, dodać 2-3 łyżki mąki, odłożyć na 1/2 godziny w ciepłe miejsce. Następnie do miski przesiać mąkę, dodać rozczyn, olej, sól, resztę wody i dokładnie wyrobić ciasto. Przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto podzielić na 2 części, rozwałkować cienkie okrągłe placki, ułożyć na przygotowanej blaszce. Posmarować ketchupem wymieszanym z oregano, ułożyć wędlinę, pokrojone pieczarki i cebulę. Po wierzchu posypać startym zółtym serem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec 12-15 minut w temp 200 stopni. Przed podaniem można polać ketchupem lub sosem czosnkowym.