Sposób przygotowania:
Pizza z kurczakiem i ogórkami
Drożdże wymieszać w 1/3 szkl ciepłej wody, posypać 2 łyżkami mąki, przykryć ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Pozostałą mąkę wymieszać z oliwą, solą, wyrośniętym rozczynem i resztą wody, zagnieść ciasto, odłożyć w ciepłe miejsce. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, wyłożyć na stolnicę, wyrobić, rozwałkować w krążek i położyć na przygotowanej blaszce, odłożyć. Wyrośnięte ciasto posmarować ketchupem, posypać posiekanymi pieczarkami, pokrojonym w kostkę mięsem, posiekaną cebulą, oprószyć solą i pieprzem. Następnie ułożyć pokrojone w plasterki kiszone ogórki, kiełbasę salami i posypać startym żółtym serem. Piec w temp 190-200 stopni około 25-30 minut.