Sposób przygotowania:
Pizza z mięsem mielonym
Składniki ciasta na spód pizzy wrzucam do robota kuchennego i wyrabiam (można oczywiście zrobić to ręcznie). Wyrobione ciasto wykładam na stolnicę obsypaną mąką i zostawiam w cieple. Passatę mieszam z suszonymi ziołami, doprawiam solą i pieprzem. Ciasto dzielę na 4 części i rozwałkowuję je na wysmarowanych oliwą blaszkach (można użyć jednej dużej blachy z piekarnika). Smaruję sosem pomidorowym. Na patelni rozgrzewam łyżkę oleju, wrzucam mięso, poszatkowana cebulę i czosnek, smażę mieszając 10 minut, doprawiam. Lekko schłodzone mięso przekładam na spody wysmarowane doprawioną passatą, dodaję marynowany pieprz i posypuję serem i kawałkami mozzarelli. Wstawiam do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i piekę 12-15 minut.