Sposób przygotowania:
Pizza di mare
Z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkować, ułożyć na wysmarowanej olejem dużej blasze i zostawić na 15 minut do wyrośnięcia. Składniki sosu zmiksować. Ciasto posmarować sosem, wyłożyć ¾ sera (pokrojonego w plasterki lub startego na tarce o grubych oczkach). Następnie na pizzę wyłożyć: posiekaną w drobną kostkę cebulę, sól, pokrojone w plasterki pieczarki, owoce morza (wraz z sosem), osączonego tuńczyka, pokrojone w plasterki oliwki, pokrojoną na 1,5-cm kawałki fasolkę, oregano, pieprz i pozostały ser. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika (poziom drugi od dołu) i piec 15-20 minut (do momentu zrumienienia ciasta).
Smacznego!
Smacznego!
Babciagramolka
msewka
IwonaF
marietta