Sposób przygotowania:
Pizza z patelni z białą kiełbasą i czerwoną cebuląETAP 1:
Drożdże wkruszyć do miseczki. Dodać cukier, łyżkę mąki i 3 łyżki ciepłego mleka. Rozmieszać i odstawić na kilkanaście minut. Pozostałe składniki na ciasto umieścić w misce. Dodać wyrośnięty zaczyn i wyrobić ciasto. Ciasto odstawić do wyrośnięcia na około godzinę. W tym czasie przygotować sos.
Ketchup wymieszać z koncentratem, rozgniecionym czosnkiem i ziołami. Kiełbasę pokroić na plasterki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolnicę i rozwałkować na wielkość patelni ok. 28cm średnicy. Przełożyć na rozgrzaną i posmarowana lekko olejem patelnię. Smażyć pod przykryciem aż się zrumieni. Przewrócić na drugą stronę. Posmarować sosem. Posypać cebulą. Ułożyć plasterki kiełbasy a na wierzch plastry sera. Smażyć pod przykryciem aż ser się rozpuści. Zdjąć na talerz i pokroić w trójkąty.