Sposób przygotowania:
Pizza z pesto, mozzarellą i pomidorem
Drożdże i cukier rozpuszczamy w wodzie. Dodajemy olej, mąkę i sól. Zagniatamy ciasto i odstawiamy na godzinę. Po tym czasie ciasto wykładamy na blachę do pieczenia, rozciągamy, smarujemy Pesto, wykładamy mozzarellę pokrojoną na plastry i posypujemy bazylią. Pieczemy 15 minut w 220 stopniach. Na upieczoną pizzę nakładamy pomidory cienko pokrojone w plastry i dekorujemy bazylią, podajemyWodę lekko podgrzać, rozpuścić w niej drożdże i cukier. Dodać olej, wsypać mąkę i dodać sól. Zagnieść ciasto, odstawić na półtora godziny do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto rozwałkować. Wyłożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia, posmarować Pesto. Mozzarellę pokroić na plastry i poukładać na pizzy, posypać bazylią i wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Piec około 15 minut.W tym czasie pomidory pokroić na cienkie plasterki. Pizzę po wyjęciu z piekarnika pokroić na trójkąty i obłożyć pomidorem. Udekorować bazylią i podawać.