Sposób przygotowania:
Pizza z pieczarkami i majonezem
Drożdże zalewamy wodą i cukrem. Gotowy zaczyn odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Suche składniki ciasta mieszamy. Gotowy zaczyn drożdżowy wlewamy do mąki i mieszamy najpierw łyżką a następnie zagniatamy ciasto ręką. Gotowe ciasto odstawiamy na około 40 minut by podwoiło są objętość. Ciasto dzielimy na 2 części i rozwałkowujemy cienki placek ( z tej porcji ciasta wyjdą nam dwie pizze). Przekładamy ciasto na blaszki do pieczenia. Ciasto smarujemy sosem pomidorowym i posypujemy startym na tarce serem żółtym. Pieczarki kroimy w plasterki, podsmażamy ma maśle, wykładamy je na ser. Nakładamy kolejne składnik. Wierzch pizzy posypujemy oregano. Gdzieniegdzie smarujemy majonezem. Pizzę pieczemy około 20 minut w 220 stopniach.