Sposób przygotowania:
Pizza z pieczarkami i szynką
CIASTO: Do miski przesiać mąkę wlać olej i dodać sól. Do ciepłej wody wsypać pokruszone drożdże. Po ok. 2 minutach rozczyn drożdży wlać do miski. Wymieszać delikatnie drewnianą łyżką , by składniki się połączyły , po czym ciasto wyrabiać ręką. Uformować kulę i pozostawić w naczyniu pod przykryciem do wyrośnięcia na przynajmniej 30 min. Piekarnik nagrzać do 200-230*C.FARSZ: Pieczarki pokroić i podsmażyć na cebuli z dodatkiem ziół i przyprawy do pizzy. Posolić. WYKOŃCZENIE: Jak ciasto wyrośnie należy je rozwałkować w kształcie koła. Brzegi pozostawić nieco grubsze i delikatnie je podwinąć , by powstała wyższa krawędź. Przygotowany spód pizzy posmarować ketchupem , posypać bazylią, oregano i przyprawą do pizzy. Ułożyć pieczarki i Włożyć do piekarnika na 20 min. Pamiętać by po 10 minutach wyjąć pizzę, ułożyć na niej ser i włożyć z powrotem do piekarnika.