Sposób przygotowania:
Ciasto drożdżowe z farszem mięsnym
Gotowane mięsko wołowe, wieprzowe przekręcamy przez maszynkę z dodatkiem marchewki, pietruszki selera, pora ... taką warzywno - mięsną papkę przyprawiamy solą, pieprzem, gałką (tym co lubimy) dodajemy na patelnie gdzie wcześniej dusiliśmy cebulkę, Farsz ma być dość ścisły.Odrywamy kawałek ciasta i rozciągamy jak na pizze, następnie obcinamy brzegi ma wyjść prostokąt (ciasto ma być bardzo cienkie). Nakładamy równomiernie farsz i zawijamy jak makowca ;-) Gotowy rulon delikatnie nacinamy ukośnie nożem i smarujemy oliwką z oliwek. (nacinanie zapobiegnie nadmiernemu wyrastaniu) i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy około 20 minut przy około 200°Cwięcej fotek potrawy ;-) http://kuchnia.my-forum.pl/posts/1056/852/
Babciagramolka
Natala1210
Sarenka
nicolo
zobaczymy co mi wyjdzie z tego przepisu w sobote
miejmy dobra nadzieje....
niesamowity pomysl kulinarny-
pozdrawiam