Sposób przygotowania:
Pizza z serem camembert i gruszką
Do miski wkruszamy drożdże i dodajemy cukier, ciepłą wodę i mieszamy do połączenia się składników. Wsypujemy mąkę i ponownie mieszamy. Odstawiamy w ciepłe miejsce na około 15 minut.
W międzyczasie kroimy w kosteczkę ser i boczek. Gruszkę myjemy i wycieramy ściereczką.
Kroimy na pół i usuwamy pestki. Kroimy na podłużne plasterki.
Do miski z drożdżami dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.
Odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut.
Blaszkę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy przygotowane ciasto.
Delikatne rozciągamy na kształt koła i smarujemy kwaśną śmietaną, posypujemy solą i pieprzem.
Układamy pozostałe składniki i oprószamy przyprawami, wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut.
W międzyczasie kroimy w kosteczkę ser i boczek. Gruszkę myjemy i wycieramy ściereczką.
Kroimy na pół i usuwamy pestki. Kroimy na podłużne plasterki.
Do miski z drożdżami dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.
Odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut.
Blaszkę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy przygotowane ciasto.
Delikatne rozciągamy na kształt koła i smarujemy kwaśną śmietaną, posypujemy solą i pieprzem.
Układamy pozostałe składniki i oprószamy przyprawami, wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut.