Sposób przygotowania:
Pizza trzy w jednymEtap 1

Ciasto: Drożdże rozpuścić w mleku z cukrem, na chwilę odłożyć. Mąkę przesypać do miski, wymieszać z solą. Dodać do niej rozczyn drożdżowy, wymieszać, zagnieść gładkie ciasto.
Miskę z ciastem przykryć czystą ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Etap 2

Sos: Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do koncentratu pomidorowego. Dodać też oregano, olej i trochę soli, dokładnie wymieszać.
Etap 3

Dodatki: Pieczarki pokroić w półplasterki, usmażyć na oleju, doprawić lekko solą i pieprzem.
Etap 4

Mięso pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzany na patelni olej, dodać przyprawę do mięs i trochę soli, usmażyć. Cebulę pokroić w kostkę.
Etap 5

Wyrośnięte ciasto odgazować uderzając w nie dłonią, podzielić na 3 części. 3 duże blaszki posmarować lekko olejem, rozłożyć w nich ciasto, posmarować przygotowanym sosem pomidorowym.
Etap 6

Na jednej części ciasta rozłożyć plasterki boczku, ...
Etap 7

... na drugiej plastry salami, ...
Etap 8

... na trzeciej połowę usmażonego mięsa. Na pizzy z mięsem rozłożyć połowę pieczarek, ...
Etap 9

... resztę na tej z salami. Do tej z salami dołożyć odsączoną kukurydzę i pokruszony ser feta.
Etap 10

Na tej z boczkiem rozłożyć obraną, pozbawioną gniazda nasiennego i pokrojoną w półplasterki gruszkę i resztę usmażonego mięsa.
Etap 11

Na każdej pizzy rozłożyć po trochu pokrojonej w kostkę cebuli i starty na tarce o dużych oczkach żółty ser. Pizze odłożyć na kilkanaście minut do podrośnięcia. Każdą pizzę piec w 180 stopniach przez ok. 25 minut.
Podawać z ulubionym sosem, np. z ketchupem.