Sposób przygotowania:
Pizza z suszoną cebulą
Drożdże wymieszać z cukrem, ciepłą wodą, mlekiem i 3 łyżkami mąki. Przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu na 15 minut. Następnie wsypać resztę mąki, sól i wlać oliwę, wyrobić. Pod koniec dodać suszoną cebulę i wyrabiać przez kilka minut. Przykryć i odłożyć. Gdy ciasto podwoi swoją objętość wyłożyć na posypaną mąką stolnicę i uformować pizzę o dowolnym kształcie. Włożyć na przygotowaną blaszkę, odłożyć na 10 minut. Następnie posmarować ketchupem, ułożyć 2-3 plasterki sera, posypać pokrojonymi pieczarkami, salami i posiekaną cebulą. Na wierzchu ułożyć pokrojony pozostały żółty ser. Pizzę wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec około 15 minut.