Sposób przygotowania:
Pizza z szynką i wiejską kiełbasą
Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Drożdże połączyć z cukrem, ciepłym mlekiem i wodą. Wsypać pół szklanki mąki, wymieszać, odłożyć w ciepłe miejsce na 15 minut. Do wyrośniętego rozczyny dodać sól, olej, resztę mąki, wyrabiać około 10 minut. Uformować kulę, przykryć ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Następnie ciasto rozwałkować, ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, odłożyć na 10-15 minut. Posmarować ketchupem, posypać żółtym serem, posiekaną cebulą, pokrojoną w kostkę papryką. Ułożyć szynkę i kiełbasę, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 20-25 minut w temp 200 stopni.