Sposób przygotowania:
Pizza z szynką i serem o posmaku oregano
Mleko lekko podgrzewamy w rondelku z dodatkiem z 1 łyżeczki cukru, 1 łyżeczki soli, dodajemy 10 dag drożdży, rozcieramy łyżką. Do miski wsypujemy 2 szkl.mąki, dodajemy zaczyn, 1 jajko, 2 łyżeczki oregano, 3 łyżki oleju, wyrabiamy ciasto, robimy kulę, którą trzeba oprószyć mąką i wstawić na 20 minut do piekarnika w temp 50 stopni z termoobiegiem. Blachę z piekarnika smarujemy olejem, ciasto kładziemy na środku i rozwałkowujemy równomiernie na całej blasze tworząc kwadrat, rant podnosimy wyżej, wylewamy pomidory krojone z puszki wymieszane z keczupem pikantnym i bazylią, na nich układamy plasterki szynki, posypujemy startym serem. Wstawiamy do piekarnika o temp. 150 stopni z termoobiegiem, pieczemy 20 minut, po upieczeniu można polać keczupem.