Sposób przygotowania:
Pizza ze spinatą i fetą Zub3r'a
Rozpuszczamy drożdże wraz z cukrem w szklance ciepłej wody i odstawiamy na 5 minut. Zaczyn drożdżowy wlewamy do mąki. Boki lekko zsypujemy w środek Przykrywamy ścierką i odstawimy na ok 15 minut. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i oprószamy mąką. Odstawiamy w ciepłe miejsce na na pół godziny. Następnie ciasto ponownie zagniatamy i odstawiamy na kolejne pół godziny. Ciasto równomiernie rozwałkowujemy. Smarujemy sosem (https://gotujmy.pl/sos-do-pizzy-zub3ra,przepisy,191931.html). Następnie posypujemy startym żółtym serem i układamy plasterki spinaty. Szpinak dokładnie płuczemy, a następnie grubo szatkujemy (można sparzyć wrzątkiem). Układamy na pizzy i posypujemy pieprzem. Na koniec pizze posypujemy startą fetą i oprószamy suszonym oregano. Pieczemy ok 20 minut w 180 stopniach. Smacznego!.