Sposób przygotowania:
Pizza ziołowa Eli z tuńczykiem
Do mąki dodać drożdże(świeże rozpuścić pazem z cukrem w wodzie),sól,cukier,czosnek,zioła,jajko i ciepłą wodę(tyle żeby powstało dość gęste ciasto)i wyrobić.Do ciasta dodać olej i jeszcze raz dobrze wyrobić.Przykryć ściereczka i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Musi podwoić objętość.Cebulę pokroić w ćwierć krążki i zeszklić na oleju,dodać sól i pieprz..Tuńczyka i kukurydzę odsączyć na sitku(osobno).Majonez wymieszać z czosnkiem granulowanym.Ciasto przełożyć na blache wyłożoną pergaminem,posmarować majonezem czosnkowym,wyłożyć cebulę,lekko rozdrobnionego tuńczyka i kukurydzę.Ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami i posypać pizzę.Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40-50 minut.Smacznego!