Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Pizzerinki - małe pizze

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pizza w maleńkiej wersji z naszymi ulubionymi dodatkami. Pizzerinki są dobre na ciepło jak i na zimno.

Pizzerinki - małe pizze Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pizzerinki - małe pizze

 

Sposób przygotowania:

Pizzerinki - małe pizze
Drożdże rozpuścić z cukrem i solą. Wlać mleko podgrzane z oliwą. Wbić jajko. Wsypać mąkę – tyle, aby ciasto dobrze nam się wyrobiło. Wyrobić i odstawić do wyrośnięcia. Ser zetrzeć na tarce. Plasterki szynki pokroić w kosteczkę. Ogórka i paprykę umyć i pokroić. Cebule obrać pokroić w drobną kosteczkę. Gdy ciasto wyrośnie formować z niego kulki, a następnie rozpłaszczać na brytfannie. Każdy placuszek posmarować ketchupem. Na wierzchu układać wcześniej przygotowane składniki według uznania. Posypać przyprawami. Piec ok. 40 minut w 180 stopniach.
Pizzerinki - małe pizze
wszystkie dodatki do pizzy kroimy na małe kawałeczki
Pizzerinki - małe pizze
wyrabiamy ciasto i po wyrośnięciu formujemy niewielkie placuszki
Pizzerinki - małe pizze
każdą pizzerinkę smarujemy sosem pomidorowym
Pizzerinki - małe pizze
Na sos wykładamy wszystkie dodatki i posypujemy przyprawami