kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Pizzerinki z brukselką, żółtą papryką i kiełbasą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na pyszne i szybkie do zrobienia pizzerinki z brukselką, papryką i kiełbasą podwawelską. Polecam.

Pizzerinki z brukselką, żółtą papryką i kiełbasą Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Pizzerinki z brukselką, żółtą papryką i kiełbasą

Na ciasto :

  • 1 szklanka mąki
  • 4 - 5 łyżek ciepłej wody
  • 1 łyżka oleju
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka suszonego szczypiorku
  • 1 łyżeczka suszonych drożdży

Pozostałe składniki :

Ponadto :

  • blaszka
  • papier do pieczenia

Sposób przygotowania:

Pizzerinki z brukselką, żółtą papryką i kiełbasą
Do miski wkładamy składniki na ciasto i zagniatamy. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
W międzyczasie brukselkę czyścimy i gotujemy w osolonej wodzie przez 5 minut. Przekładamy do zimnej wody, a następnie na cedzak i odsączamy.
Paprykę myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w kostkę. Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Kiełbaskę kroimy w plasterki. Brukselki kroimy na mniejsze części.
Z ciasta formujemy pizzerinki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 
Smarujemy kethupem i układamy pokrojoną brukselkę, wędlinę, paprykę, czosnek, ser żółty i posypujemy przyprawami.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut.
Pizzerinki z brukselką, żółtą papryką i kiełbasą
Wszystkie składniki na ciasto wkładamy do miski i zagniatamy.
Pizzerinki z brukselką, żółtą papryką i kiełbasą
Umytą paprykę kroimy w kostkę, czosnek w kosteczkę, kiełbasę w plasterki.
Pizzerinki z brukselką, żółtą papryką i kiełbasą
Ugotowaną brukselkę kroimy na mniejsze kawałeczki.
Pizzerinki z brukselką, żółtą papryką i kiełbasą
Pizzerinki smarujemy kethupem i układamy brukselkę i wędlinę.
Pizzerinki z brukselką, żółtą papryką i kiełbasą
Następnie posypujemy papryką, czosnkiem, serem i przyprawami.