Sposób przygotowania:
Pizzerinki z brukselką, żółtą papryką i kiełbasą
Do miski wkładamy składniki na ciasto i zagniatamy. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
W międzyczasie brukselkę czyścimy i gotujemy w osolonej wodzie przez 5 minut. Przekładamy do zimnej wody, a następnie na cedzak i odsączamy.
Paprykę myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w kostkę. Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Kiełbaskę kroimy w plasterki. Brukselki kroimy na mniejsze części.
Z ciasta formujemy pizzerinki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Smarujemy kethupem i układamy pokrojoną brukselkę, wędlinę, paprykę, czosnek, ser żółty i posypujemy przyprawami.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut.
W międzyczasie brukselkę czyścimy i gotujemy w osolonej wodzie przez 5 minut. Przekładamy do zimnej wody, a następnie na cedzak i odsączamy.
Paprykę myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w kostkę. Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Kiełbaskę kroimy w plasterki. Brukselki kroimy na mniejsze części.
Z ciasta formujemy pizzerinki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Smarujemy kethupem i układamy pokrojoną brukselkę, wędlinę, paprykę, czosnek, ser żółty i posypujemy przyprawami.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut.
SylaUla
kuchenny świat