Sposób przygotowania:
Pizzerinki z cukinii
Cukinię umyć , osuszyć papierowym ręcznikiem . Pokroić w plastry ok 1 cm ,posmarować oliwą z obu stron ,oprószyć solą , pieprzem . Położyć na posmarowanej kratce oliwą lub olejem na rozgrzanym grillu . Grillować po ok 4 minuty z obu stron.Pieczarki pokroić w plasterki , cebulę obrać pokroić w piórka . Rozgrzać 3 łyżki oliwy , dodać pokrojone pieczarki oraz cebulę . Usmażyć do miękkości . Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Cukinię bierzemy z grilla , na każdym plastrze cukinii układamy smażone pieczarki z cebulą , posypujemy tartym żółtym serem . Ponownie posmarować ruszt oliwą i położyć pizzerinki z cukinii . Grill przykryć pokrywką , grillować do rozpuszczenia się sera. Podajemy gorące.Można podać z sosem czosnkowym. Czosnek obrać , przepuścić przez praskę . Dodać do majonezu oraz śmietany . Dokładnie razem wymieszać , doprawić do smaku solą oraz pieprzem.