Sposób przygotowania:
Pizzerinki z wędliną i cebulką
Do miski wsypujemy mąkę, cukier i sól. Wlewamy olej. Drożdże rozpuszczamy w letniej wodzie, dodajemy do mąki. Wszystko zagniatamy na gładką masę. Odstawiamy pod przykryciem na 1 godzinę w ciepłe miejsce. Ciasto podwoi swoją objętość. Cebulę kroimy w piórka i dusimy na patelni z odrobiną oliwy z oliwek. Doprawiamy solą i pieprzem. Wędlinę kroimy w paseczki. Ciasto rozwałkowujemy na opruszonej mąką stolnicy. Wycinamy koła o średnicy 14 cm. Każde z nich smarujemy keczupem. Obsypujemy przyprawą Pomidor, Oregano, Chili. Układamy kawałki wędliny. Na wierzch nakładamy cebulkę. Pizzerinki pieczemy przez 10 minut w 220*C.
biedroneczki