gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Pizzerinki ze szparagami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne pizzerinki z dodatkiem szparagów, cebuli i kiełbaski. Idealnie pasują z ulubionym sosem. Są bardzo smaczne również na zimno.

Pizzerinki ze szparagami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pizzerinki ze szparagami

Ciasto;

Dodatki;

  • około 1 szklanki ketchupu,
  • 1 cebula duża,
  • pęczek szparagów,
  • około 150-200 g ulubionej kiełbaski,
  • sól i pieprz do smaku,
  • suszona bazylia.

Sposób przygotowania:

Pizzerinki ze szparagami
Ciepłą wodę wlewamy do miski. Wsypujemy drożdże, sól, cukier i bazylię. Mieszamy i odstawiamy na 15 minut.

Mąkę przesiewamy do miski, wlewamy rozczyn i zagniatamy ciasto.

Na koniec wlewamy rozpuszczone masło i zagniatamy do momentu uzyskania gładkiego ciasta.

Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut.

Ciasto dzielimy na kuleczki ( kuleczka wielkości mandarynki).

Spłaszczamy i wykładamy na natłuszczoną blaszkę.

Każdy placek smarujemy kechupem.

Cebulę obieramy i kroimy w piórka.

Kiełbaskę kroimy w plasterki.

Szaparagi kroimy w kostkę.

Ser trzemy na tarce o dużych oczkach.

Na każdy placek układamy kilka cebulę, kiełbaskę i szaparagi, posypujemy serem.

Posypujemy odrobiną soli i pieprzu oraz suszoną bazylią.

Pieczemy 20-25 minut w 190 stopniach.

Podajemy z ulubionymi sosami.

Smacznego ;)
Pizzerinki ze szparagami
Makę przesiewamy do miski, wlewamy rozczyn i zagniatamy ciasto.
Pizzerinki ze szparagami
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Kiełbaskę kroimy w plasterki. Szparagi kroimy w kostkę.
Pizzerinki ze szparagami
Na każdy placek układamy kilka cebulę, kiełbaskę i szparagi, posypujemy serem.