Sposób przygotowania:
Mini pizzerinki razowe z cebulą i pieczarkami
Składniki ciasta łącze ze sobą a następnie odstawiam pod przykryciem np. bawełnianej ściereczki do wyrośnięcia na ok 1 godzinę. Międzyczasie przygotowuję farsz. Cebulę obieramy i kroję na piórka . Pieczarki kroję w półplastry. Paprykę czerwoną kroję w słupki. W garnku o grubym dnie wlewam ok 1 łyżki oleju a następnie na rozgrzany olej przekładam cebulę, dodaję sól i pieprz oraz koncentrat pomidorowy. Na koniec dodaję 1 łyżeczkę cukru brązowego. Duszę aż cebula będzie miękka. Odkładam na bok. Następnie do tego samego garnka przekładam pokrojone pieczarki ,doprawiamy solą i pieprzem i smażę kilka minut na rumiano. Można dodać łyżkę koncentratu. Na koniec dodaję pokrojone suszone pomidorki.Kiedy ciasto urośnie odrywam kulki wielkości orzecha włoskiego a następnie za pomocą wałka , wałkuje na grubość ok 0.5 cm. Każdy krążek smaruję koncentratem pomidorowym doprawiamy solą i pieprzem oraz oregano . Posypuję serem . Nakładam za pomocą łyżki porcję cebuli i porcję pieczarek. Na wierzch kładę kilka słupków papryki. Pizzerki przekładam na blachę polaną olejem i posypaną kaszą manną. Piekę ok 15 min w 180 stopniach góra-dół bez termoobiegu. Podaję np .z rukolą i ulubionym sosem.