Sposób przygotowania:
Placek ananasowo-migdałowy na kruchym
Przesianą mąkę usypać w kopczyk, na środku zrobić wgłębienie, wbić w nie żółtko i margarynę. Wszystko lekko posiekać, dorzucić cukier puder i mleko. Wszystko posiekać dokładnie, aż cała mąka będzie wymieszana, Następnie energicznie zgnieść wszystko razem i włożyć do lodówki na godzinę. Schłodzone ciasto równo rozgnieść na okrągłej blaszce (można rozwałkować), ciast nakłuć widelcem. Migdały sparzyć i obrać, rozdrobnić na grubą miazgę, wymieszać z bułką tartą i wysypać na ciasto. Ananasa odsączyć i pokroić na kawałki, rozłożyć równomiernie na bułce z migdałami. Posypać całość płatkami migdałowymi i rodzynkami (dobrze jak będą wcześniej sparzone i pozostawione we wrzątku przez około 20 minut) Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 40 minut. Smacznego!