Sposób przygotowania:
Placek brzoskwiniowy
Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Ciągle ubijając dodawać po jednym żółtku. Następnie dodać przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, wrzącą wodę, a na samym końcu dodać ocet. Całość delikatnie wymieszać, wyłożyć na blaszkę i upiec.
masa:
Z puszki odlać sok i uzupełnić do objętości litra wodą. Z tego odlać pół szklanki do rozpuszczenia budyniu, a resztę zagotować. Następnie wsypać galaretki, rozpuścić, podgotować i wlać budynie. Do powstałej masy włożyć masło i mieszać, aż się rozpuści. Całość ostudzić. Do ostudzonego bydyniu dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie
dekoracja:
przygotowaną, ciepłą masą przełożyć placki. Wierzch ciasta polać polewą lub cukrem pudrem
masa:
Z puszki odlać sok i uzupełnić do objętości litra wodą. Z tego odlać pół szklanki do rozpuszczenia budyniu, a resztę zagotować. Następnie wsypać galaretki, rozpuścić, podgotować i wlać budynie. Do powstałej masy włożyć masło i mieszać, aż się rozpuści. Całość ostudzić. Do ostudzonego bydyniu dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie
dekoracja:
przygotowaną, ciepłą masą przełożyć placki. Wierzch ciasta polać polewą lub cukrem pudrem