sylwus

sylwus

Starszy Kucharz
[Przepisów: 39]

placek chlebowo-maslany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

bread butter puding angielska tradycja pyszne

placek chlebowo-maslany

Składniki:

placek chlebowo-maslany

 

  • pszenny chleb tostowy,
  • maslo-do posmarowania chleba
  • ,rodzynki,
  • 4 jajka,
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mleka
  • 1szklanka smietany 12%
  • olejek waniliowy lub laska wanilii

Sposób przygotowania:

placek chlebowo-maslany
gotujemy mleko ze smietana i dodajemy olejek waniliowy i lub laska wanilii,jajka roztrzepujemy z cukrem i dodajemy lekko wystudzone mleko ze smietana, smarujemy kazdy kawalek chleba maslem i ukladamy na dnie blaszki jeden poziom,zalewamy mikstura z mleka i smietany posypujemy rodzynkami i ukladamy nastepna warstwe chleba tak samo, trzecia robimy bez rodzynek,rozgrzewamy piekarnik do 190 i pieczemy ok pol godziny.Bardzo proste w przygotowaniu i smaczne:)
naprawde warto sprubowac
ten przepis umieszczony jest rowniez na mojej inne stronie -sylwik kucharek